DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, July 17, 2012

Mee Calong..

...


Tiba-tiba sekitar jam 7 malam terdetik something.  Nak buat Mee Calong lah!  After lebih kurang 4 years kot tak buat.

Aku buat ni sebab aku teringatkan our conversation on last Sunday.  Ceritalah kat Daddy Aisya alkisah minggu lepas Aisya g pasarmalam dgn uwannya.  Then dia menangis sebab dia kata uwan beli kuih kegemaran Daddy.  Mummy pun tak pernah beli semenjak Daddy tak ada.  Daddy dia kata next time beli je lah, makan je, jangan fikir macamtu sangat, tak baik.  Anggap dia makan sama.  Dia suruh ingatkan & pesan kat Aisya gitu.  Then dia kata ni mesti tak buat Mee Calong kan?  Anak suka makan Mee Calong, buatlah.  So harini tiba-tiba tergerak lah nak buat.

Masa siang ikan tu Aisya dah tanya, "Mummy nak buat apa?"
Aku kata, "Nak buat fishball"
"Kan Mummy beli je fishball"
"Saje nak buat"

Then bila dia tengok aku blend isi ikan, air tulang ikan & tumis, dia dah boleh agak yang aku akan buat Mee Calong.  Tergambar kegembiraan diwajahnya.  Alhamdulillah :-)



Yes, today aku buat Mee Calong makanan kegemarannya setelah sekian lama tak buat.  Bukan apa, semenjak Aisya dah terpisah dengan Daddynya, dia macam dah tak nak makan atau buat apa sahaja yang sama kegemarannya dengan Daddy dia.  Aku tahu dia sedih & rindu sangat dengan Daddy nya.

Setiap hari aku bersamanya, sudah tentu naluri keibuanku memahami kehendaknya.  Yes, only both of us knows! And definitely ALLAH KNOWS WELL!!!

....

1 comment:

hainom OKje said...

Macaman rasanya Sue....macam laksam ke? makan dgn mee kuning ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...