DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 25, 2010

Jentik-jentik...

...

Petang ni hujan lebat sangat. Aku kena tunggu hujan reda atau berhenti baru boleh kuar ofis. X sanggup mak nak basah kuyup macam selalu u.. Ada payung pun x mampu nak cover. Seksi bila basah kuyup & seksa pulak orang yang memandangnya nanti.

Aisya called mengatakan yang dia takut sangat sebab memang tak dinafikan hujan sangat lebat disertai angin kencang, kilat sabung menyabung & guruh berdentum-dentum.

So, I told her mummy mungkin sampai lewat kat rumah sebab hujan masih belum reda lagi.

Dia kata "ooo, mummy nak tunggu hujan jentik-jentik ea, baru balik"

I am laughing (in my heart only coz nak menjaga hatinya).
"Bukan jentik-jentik la sayang, rintik-rintik"

"Hehehe"
she replied.

Adus, anak aku.. masih belum boleh menggunakan perkataan yang bersesuaian in Malays.

Teringat cikgu tadika dia pernah bagitau dulu yang 'Aisya tak suka subject Bahasa Melayu' OMG - semenjak tu aku selalu bercakap BM with her. FYI Aisya ni English oriented. Babysitter nya pun memang communiciate in English with her.

So, aku kena sentiasa monitor BM nya since dia pun always communiciate in English or Mandarin with her friends. Malu ooo, mummy pernah jadi lecturer untuk subject Bahasa Melayu, tapi anaknya - mmm..... Memang her pertuturan in Malay tunggang-langgang. Nevermind, she'll learn.


...

2 comments:

syazyatie said...

takpe..aisyah muda lagi.slow2..hihi

syazyatie said...

BTW...semakin rancak kak su mengupdet blog. jelesla pulak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...