DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, March 9, 2010

Again...

...

Hari ni aku terbuat publisiti murahan lagi...

Malu seh! Aku pengsan kat ofis lagi. Semalam aku Emergency Leave sebab tengah-tengah tunggu bas, aku rasa lain macam sangat badan aku ni. So aku decide utk balik rumah je. Sampai rumah makan ubat & tido. Ingatkan hari ni aku ok, walaupun sebenarnya memang aku dah tahu dah yang aku tak berapa ok lagi.

Seperti biasa, kalau aku kurang sihat, Aisya cuma akan bawa bekal nasi & telur goreng sahaja. Itu je yang aku larat buat. Biarla orang nak kata aku pemalas atau apa pun, aku tak kisah. Aisya je yang faham keadaan mummy nya ini.

Ols memang dah lumrah manusia, bila pandai cakap asyik nak mengutuk orang je keje & kebaikan memang x lekat di minda tapi kalau keburukan, ingat sampai bila-bila. Whatever!

Last weken memang penat sikit. Aku g teman my fren utk admitted di Institut Jantung Negara. Dia pun ibu tinggal macam aku gak, so aku tahu mcmana perasaannya kalau tak sihat. Naluri keibuan akan memberontak untuk jadi seorang yang sihat, bebas dari segala penyakit demi anak.

Ols last weken aku hilang sabar. Aku lepaskan kemarahanku pada Aisya lagi.

This is my 2nd time aku 'kerjakan' dia. 1st time dulu sebab ada orang tabur fitnah padanya, aku kerjakan dia cukup-cukup untuk mengetahui betul ke dia macamtu / buat benda tu. At last aku find out memang betul dia tak buat. Dia tak salah. Aku tunggu je bila si penabur fitnah tu nak bersumpah dengan menjunjung Al-Quran untuk membuktikan kebenaran. Berani kerana benar!

Kali ni aku kerjakan Aisya sebab salahnya adalah dia tengok tv hingga pukul 12 tghmlm. Aku marah & cubit dia sekuat hati! Then, esoknya aku tengok banyak kesan lebam kat muka, peha, kaki & badan dia. Jahatnya aku kan? Gila!!!

Orang dok kata aku giler, ye, aku dah jadi giler sebab ada orang sentiasa mengata & mendoakan aku jadi giler! Kata-kata tu kan doa. Sepatutnya sesama manusia, kita mendoakan yang baik-baik sahaja sebab kita semua sama sahaja iaitu hamba Allah s.w.t. di muka bumi ini. Akhirnya Aisya jadi mangsa lagi. Apa nak buat sebab apa-apa pun semuanya kami berdua. Susah senang berdua.

Aku tahu disebabkan kegilaanku terhadap anakku, Tuhan dah balas cash sebab aku pulak tak sihat - sakit belakang again (semalam) & hari ni kiok kat lantai antara toilet & lif. Padan muka aku!


Aisya, maafkan mummy sebab cipta derita dalam hidup Aisya. Disebabkan mummy yang serba-serbi tak betul, Aisya pun terlibat sama. Maafkan mummy...

...

2 comments:

syazyatie said...

sian kaksue. tula...hanya org yg dlm situasi yg sama je akan paham perasaan kita.kita ni manusia biasa jek.sy pon kalau tensi mesti anak yg jd mangsa.lepas marah menyesal...k, takpe ksue kita berazam akan jd ibu yg baik & cuba kontrol anger/temper kita k.insyaAllah..kita memang boleh!!!!

manisz said...

aiyooo byk giler cubitan ko tuh.. satu bdan.. pity her..

teringat masa zaman kecik2 dulu yang mak aku pun tangan dan mulut naik sekali.. ouchh.. sakittt.. sakit badan kerana cubitan dan sakit hati kerana perkataan.. ahahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...