DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, May 10, 2010

Ke'bz'an...

...

Salam buat semua. Just want to share with u, lately ni i mmg bz. Keje ofis byk. Pastu dgn training nye lagi. Training? Inter-Dept kan dah abes? Alkisahnya aku ter'select' untuk join training for IIUM Team. Belum terpilih lg untuk mewakili IIUM ya, tapi sedang dilatih & seandainya ok, mungkin terpilih untuk wakili IIUM. Kalau aku tak terpilih untuk mewakili universiti pun xpe. At least I'd gained knowledge from the coach. Thank you coach!

Jadual training yang padat since minggu lepas-

Isnin, Selasa & Khamis - 8.00pm-11.00pm ~ training badminton
Sabtu - 8.00am-12.30pm ~ training badminton
Sabtu - 4.00pm-6.00pm; 8.00pm-10.00pm ~ training netball
Ahad - 8.00am-10.00am ~ training netball

*Letih woo..*

Bila dah join training ni, aku rasa bagus. Bagus sebab - macam main badminton, sebelum ni main libas je, now aku banyak belajar techniques & skills daripada coach. Training ni aku berdua je perempuan from IIUM Gombak. Yang lain semua lelaki. X kisahlah.. Ilmu & latihan tu penting.

Same goes to netball. Aku suka main netball since sekolah rendah, tu pun suka-suka je sebenarnya.

For Saturday & Sunday training, aku bawa Aisya jugak. Bak kata coach badminton, u hantarlah anak u training badminton. Dia ok. Tapi aisya bisik kat aku, "Mummy, Aisya nak main tennis".

Masa netball training pun, dia ikut gak kitorang training. Gaya & ciri2 future netball player tu memang ada. Hehe, like mother like daughter..

Dalam kesibukan join training ni aku tak lupa diri. Aku tahu tahap kemampuan diri aku. Aku buat setakat yang mampu sahaja. Kalau tidak takut 'kiok' pulak nanti. Letih memang letih, tapi aku enjoy. Yelah, dengan bersukan macamni, buat aku lupa pada masalah-masalah yang still x settle-settle & aku juga tak ingat tentang gangguan-gangguan pelakon-pelakon & boneka dunia ni. Release..

Balik rumah nak tgk homework anak lagi, dengan bas yang makin tak menentunya lagi. Bulan ni memang kopak sebab terpaksa naik cab jer. Yelah, mana sanggup beb, dah berjam-jam menunggu bas yang tak nak ambik penumpang. So terpaksalah naik cab. Uhu..

Aku akan try to spend some times to 'rodong' blog kawan-kawan.. InsyaAllah.

Everyday bila sampai je rumah, rasa lega sangat dapat luruskan badan baring kat katil :-)


Bestnyer kan kalau dapat duduk rumah sendiri & buat apa sahaja ikut naluri sendiri. Rindunya pada aktiviti gardening ku. Nak buat macamana, let it be.. *nanti org marah lagi baca statement ni*

Hasrat untuk kerja part-time still tak terlaksana disebabkan masa & masalah transportation yang belum stabil lagi. If everything dah ok, langkah pencarian & pemburuan akan digagahkan untuk mengatasi kecekikan yang melanda.

Pagi-pagi nowadays selalu terlajak. Suppose 5am dah bangun, tapi terbabas 5.30am or 5.45am baru bangun. Pastu apalagi, macam lipas kudung yang tak boleh bukak mata ke dapur menyediakan bekalan anakanda tercinta.

Kain baju semakin banyak untuk didobi sendiri & dilipat sebab setiap kali training badminton gerenti kena tukar baju 3 helai - WAJIB for each session. So, kalau ada mesin lipat kain, I would like to be the first person to buy it ok :D

...

2 comments:

NURA said...

Hi Sue, duduk rumah memang sesuatu yg menyeronokkan bila kita rasa penat.Kadang2 hujung minggu rasa tak mahu keluar langsung, seronok berlengkar depan tv sambil tengok cerita Tamil ngan anak. Hehhe.Akak paling malas lipat baju, kalu ada vitamin untuk suka lipat baju akak pasti org pertama yg makan.

sya_zazoo said...

fuh, the longest entry ever!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...