DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, November 29, 2011

Continuos..

...


I was admitted!!!

Dalam pkl 10 lebih haritu, aku dah tahan sakit sangat. So aku YM K.Ina minta tolong dia teman aku gi clinic. Nak gi ambik injection kononnya. Then Linda pun teman sekali jugak. Masa turun lif dari tingkat 4, diorg nak ambik wheelchair utk aku. As usual, aku refused. Malu ooo.. Tak nak aku, kang abes satu ofis tahu aku tak sihat. Xnaklah publisiti murahan lagi.. huhu.. Itupun few peoples dah nampak & tanya. Aku MALU!!!

Nasib baik kete K.Ina parking betul-betul kat loading bay, so xyah jalan jauh-jauh untuk ke kereta. Turun lift, keluar pintu terus kete. Aku selamat naik kete. Then aku sedar-sedar aku dah ada kat atas strecther.. Alamak! Ni mesti aku pengsan dlm kete td sbb seingat aku last sekali td aku dah masukkan kaki ke dlm kete k.ina. Tu je..

Sekarang aku nampak beberapa orang nurse & jantan2 dikeliligku. Time pengsan td sure sapa lah yang usung aku. Malu seyhhhhhhh..

Aku dapat Pethidine, tapi sakit tak ok lagi.. Aku tak rasa ngantuk atau kurang pun lepas dapat drug tu.. Then aku kena la stay kat sick bay IIUM Health Center. Thank you so much to K.Ina & Linda yg sentiasa ada disisi menemani. Then pkl 3 lebih gitu aku tak ok lagi. Time ni aku dah rasa lemah menahan kesakitan. Then Dr. kata nak refer aku ke hospital.. Aku tak nak..

K.Ina & Linda balik ofis jap. Then diorg datang tanya, aku kata dah ok sket.. nak balik ofis. While on wheelchair konon-konon nak balik ofis, nurse tanya "Ni nak bawak patient g mana ni? Dr. tak bagi balik. Nak refer ke hospital"

Alamak! Kantoi! Ingatkan dapat lari dah tadi..

Then sbb aku still sakit, aku dapat injection lagi.. kali ni doktor just bagi Voltaren je.. X kuat sangat. Biasa-biasa je.. aku tak rasa apa-apa perbezaan pun..

Documentation for referral to hospital been prepared. Aku boleh pilih nak pegi private hospital atau government hospital.. Mana-mana yang aku prefer. Aku decided to go to Hospital Kuala Lumpur since they told the best Orthopaedic is there. Ok lah..

Dalam ambulance, aku menangis & meraung sorang-sorang!

Sedih, syahdu & sakit semua ada...

Airmata aku mengalir macam pili bomba kot!

Officemates tak dpt teman naik ambulance due to other commitments. Aku faham, dah petang. Diorg nak ambik anak kat nursery dll. Diorg tolong from beginning pun dah cukup ok.

Aku memang puji abes kat driver ambulance IIUM. Memang bagus! Baik & sangat prihatin. Bagi kata-kata semangat "Sister, sabar ye.. etc" Dia tunggu sampailah aku bgtau dia another friend is coming.

Doktor nak bagi Morphine. Aku allergic dgn Morphine! Sbb masa lepas operate lutut kat HTAA dulu, doktor bg morphine terus something happened to me.. Terus doktor bagi another injection to neutralize kan my allergic.

Doktor pening. Pethidinie, Voltaren dah bg pun x ok lg. Nak bg drug paling kuat, badan aku dah reject. So doktor bagi pethidine lagi. Redho je lah..

Aku dimasukkan ke wad. 5 days being admitted. Masa 2nd day tu kena attacked lg. Sakitnya hanya Tuhan yg tahu. Aku minta bantuan rakan dari jauh utk rawatan secara Islamic pulak. Sebabnya, my boss & officemate bimbang kot-kot ada yang mengikut aku from Janda Baik haritu. Alhamdulillah, dengan bantuan dia & kuasa Allah swt, aku rasa ok sket. Tak lah mengelupur kesakitan lagi.

Doktor suggested for an operation as 12 years ago where I totally refused! NO!!!

I am not going for an operation utk tulang belakang aku ni! Biarlah bengkok sikit & sakitnya pun ON & OFF je. Operation sekadar mencuba & mungkin tak sakit lagi lepas ni. So, xyah nak cuba-cubalah. NO! NOT!

Aku tahu semenjak aku pindah KL, dah 2 tahun lebih ni mana pernah aku g check-up for my THORASIC SCOLIOSIS ni.. aku dah tak pergi hospital lagi utk apa jua masalah kesihatan aku. Malas! Sebab aku dah tahu apa je solution nyer.. Physiotheraphy pun aku dah tak buat langsung. Pendek kata apa je rawatan aku tak hirau dah.

So, kalau aku refused for their suggestions, aku kenalah buat fisio intensively. Urghhhhh... *sigh*

Masuk General Hospital pun ok. Layanan & treatment macam private hospital. Maybe sebab aku masuk 1st class kot. Ok lah kan.. Tak semestinya GH tu teruk. Biliknya lengkap aircond mcm private jgk. Nurse-nurse sentiasa datang mcm private jgk. Doktor-doktor pun sangat baik & explained betul-betul & soft macam private gak. So? harga je lain dari private hospital ok.

Sakit tu still on & off. Hari ke-4 aku kelentong doktor kata dah ok. Sorry, hati & perasaan aku amat kasihankan Aisya. She's alone! Makan minum pakai sekolah mengharap ehsan orang. Pity her! Lagi lah buatkan aku menangis..

2 weeks I was on Medical Leave. Terbaring je..

Doktor dah nasihatkan aku supaya jangan banyak bergerak. Movements will cause backache. Masa kat hospital mmg aku tak dibenarkan byk bergerak. If yg benar-benar perlu sahaja. Selera makan pun tak ada sbb dalam fikiran, mcm-mcm & serabut.

Duduk rumah pun tak makan jugak. Dah, macamana nak masak kalau tak daya kan? Minum air je la.. Aisya rajin, kejap-kejap dia buatkan Milo. Dia makan stok roti & apa-apa yg still ada kat rumah. Sian Aisya...

Balik dari hospital haritu pun kitorg balik sendiri je. Walaupun orang kata aku ni macam-macam, aku pekakkan telinga sbb xnak serabutkan kepala otak lagi. Orang hanya pandai bercakap aka condemn jek.. if they were in my shoes, tahu lah macamana rasanya. Allah Maha Mengetahui & Melihat. Dia perhati je kita semua hambaNya ini...

Ini dugaan buat aku lagi.. Aku terima, Ya Allah..


Macam-macam kejadian happened till yesterday. Aku tabahkan hati lagi agar bersabar. Kesabaran aku dah hampir terkulai rasanya. Kekuatanku juga seakan hampir luruh.

Semalam sampai kemarau airmata rasanya selepas bergelen-gelen dibazirkan. Harini bengkak mata at 1st day gi keje.

Aku memang berdeney...

SERABUT!!!

Hanya padaMu, tempat ku mengadu ':(


Dosa-dosaku bagaikan pepasir dipantai. Ampuni aku Ya Allah... Peliharalah hambaMu ini. Kasihanilah hambaMU ini, Ya Allah...


Aku bersyukur masih lagi punya orang-orang yang baik hati lagi prihatin dgn keadaan kami. Thank you sooooooooooooo much dear...

Semoga Allah swt merahmati semua :-)

...

1 comment:

sya_zazoo said...

kaksue..kan best kalau ksue ada kat kuantan.apa2 boleh jugak sy tolong...sy doakan ksue sihat walafiat & rezeki murah tahun ni.kaksue ada slip disc ker?sy scoliosis jugak tapi xteruk sgt n tak kacau nerve...ape2 pon be strong ksue.sy tau ckp je senang..yg nak mengharung sakitnye ksue.huhu...saya salute ksue..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...