DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, April 16, 2010

Can't Sleep...

...

Selalunya malam-malam sure aku ni susah nak tido. IMSOMNIA kah aku???

If tiba-tiba ada perasaan mengantuk ~ lepas je Solat Isyak, aku dah menguap, apa lagi... Cabut telekung, terus ajak Aisya tido. Yelah, aku ni kena bangun seawal 5 pagi.

Tapi kebiasaannya, aku memang susah nak tido. Tak ngantuk-ngantuk even daily routine starts as early at 5am. Kadang-kadang pukul 2-3 pagi baru nak terlelap. Just calculate, how many hours je aku tido daily. Weird kan?

Bagus gak kalau tkebil-kebil x boleh tido tu.. aku boleh baca apa yg patut. Sedikit sebanyak aku tak sia-siakan masa yang tak boleh tido tu begitu sahaja. Banyakkan selawat, zikir, cuba belajar & mendalami ilmu agama. Juga tengah malam adalah masa yang afdal untuk mendirikan beberapa Solat Sunat. Aku tak pandai sangat tapi boleh cuba & belajar kan.. Kalau la ada pembimbing & peneman, kan bagus. Hehe... *silly*

I'm not good but I'll try to be good. Kadangkala tergelincir juga. Iman & pendirian tak tetap. Aku ini wanita biasa yang masih lagi normal, punya nafsu, keinginan dll to fulfill my life as human :D

Furthermore, I'm still young! *perasan* Ngeh3x

Selalunya selepas Solat Sunat Hajat & Istkharah aku memang cuba sedaya upaya untuk menidurkan diri. Akhirnya kalau dah 'pukul tiga pagi' pun x lelap lagi, aku pun telan ubat tidur. Or kadang-kadang rasa malas nak tunggu sampai pukul tiga pagi baru nak telan ubat, aku telan ubat awal sikit. Sharp at 12 midnight. Sometimes tfikir gak, sampai bila aku nak bgantung kepada ubat untuk tido?

Malam tadi aku terlelap dalam pukul 2.++ pagi kot.

Here, I would like to share the live action I saw yesterday night. This picture taken at 12.59am. Tengoklah gelagat Aisya & Meow (adiknya) tidur. They make me smiles.



Comel kan?

...

4 comments:

manisz said...

auwwwwwwwwwwwww.. seksi ok!!! :-)

sangat comel aksi mereka!

sya_zazoo said...

ksue susah nak tido ke?sian..sy dedulu camtu gak esp. masa sekolah menengah. almost every day tido pukul 12-1 pagi.masuk tido seawal 9mlm.sy rasa faktor utama nya adalah stress & too many unfinished tasks. cuba ksue try aromatherapy ker, ataupun exercise ptg2. mesti ada jugak cara yg berkesan nak atasi masalah susah tido ni.hmm..yg ubat tido tu rasanya pun tak berapa bagus jugak. sbb bila slalu sgt amik sure dh tak jln dh kan...niway, kalau ada new discovery sy bgtau k.
anyway, ceksi nya aisya..*wink

sue said...

sham - like mother like daughter :D
sya - TQVM, nanti roger ya! :-)

Glokal Mama said...

Alahai, cutenya Aisya tido ngan kucing....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...