DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, January 3, 2012

Happy New Year 2012..

...


Time flies..

Sekejap je rasanya dah bertukar tahun lagi.

Usia juga akan makin meningkat. Semoga kita semua sentiasa dipelihara iman & dirahmatiNya.

Semalam aku bawak Aisya breakfast kat luar. This is because after almost 3 years we all duduk KL, kitorg tak pernah breakfast kat luar. Percaya tak? Jangan tak percaya! Ini kisah benar.

As usual, Aisya kan memang akan report everything kat Daddy dia. Then last Saturday dia pesan, "Bawaklah anak makan kat luar, kesian dia". Yelah, harini Mummy bawak g breakfast kat luar walaupun cuma makan Nasi Lemak with telur mata kerbau & air Milo sahaja.

Tersenyum happy dia. Berseri-seri wajah dia ketika menikmati juadah walaupun dia komplen nasi dia berderai, seulas-seulas lah. Pandai je dia :D

Also dia kata, "Mummy dulu-dulu masa duduk Kuantan kita selalu breakfast kat kedai yang dekat dengan laut tu kan? Kedai tu sedap. Ada macam-macam. Lepas tu boleh pergi dekat laut. Masa Wan datang rumah kita pun kita ada pergi bawak Wan kat situ"

Aku tahu kedai mana yang dimaksudkan. Tak lain tak bukan kedai lempeng kat Tanjung Lumpur. Aku dah lupa nama kedai tu. Kedai tu masuk kat dalam sikit. Macam-macam juadah disediakan - lempeng, laksam, nasi minyak, nasi dagang, kuih-muih, etc.

Then masa nak balik dia kata, "Mahal lah Mummy, Nasi Lemak RM2.20, Milo RM1.90"

Aku pun jawab "Tak pe, sekali-sekala"

Bagi orang lain, mungkin murah dah tu; but for her yang biasa hanya makan ala kadar di rumah & tahu akan betapa besarnya nilai ringgit untuk menampung perbelanjaan keperluan kami berdua, ianya adalah MAHAL baginya.

InsyaAllah, rezeki itu ada di mana-mana.

:-)

...

3 comments:

M. Ibrahim said...

Makanan kat Kuantan memang mahal, sekarang..

M. Ibrahim said...

memang mahal

sya_zazoo said...

salam ksue..lama sgt dh tak singgah blog ksue.sedih pulak saya baca entri ni..anything pape perlu pertolongan just ckp kt sy.kalau tak mampu..sikit2 insyaAllah sy cuba tolong...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...