DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, January 3, 2012

Mentor 6 : Adam (AF2) Tidak Hirau Bakat Dipertikai

...


PETALING JAYA: Penyanyi Adam (AF2) tidak kisah jika pemilihannya sebagai mentor bagi program realiti Mentor 6 dipertikaikan oleh segelintir pihak yang menganggapnya masih mentah dalam dunia seni muzik tanah air.

Adam berkata, hal tersebut bukanlah satu isu yang besar meskipun ramai yang tidak sedar bahawa pengalamannya dalam industri muzik tempatan sudah mencecah lapan tahun.

"Orang selalu menganggap saya masih lagi baru dan mentah dalam industri muzik. Malah kurang berpengalaman untuk mendidik seorang protege di 'Mentor 6'.

"Tetapi mereka tidak sedar bahawa sudah lapan tahun saya bergiat aktif dalam muzik. Ya, mungkin sebelum ini saya kurang berpengalaman, tetapi sedikit sebanyak ilmu itu ada dalam diri ini.

"Bukannya mahu membangga diri, berdasarkan pengalaman yang ada, saya ingin berkongsi dengan bakal protege saya nanti,"
jelasnya.

Selain Adam, antara selebriti yang menggalas tanggungjawab sebagai mentor untuk musim terbaru ini ialah Faizal Tahir, Ferhad, Ella, Ogy Ahmad Daud, dan Ramlah Ram.

Tambahnya, memandangkan tanggungjawab menggalas peranan mentor telah pun diberi untuk dia mengasah bakat remaja yang ingin menjinakkan diri dalam industri muzik, dia ingin mencari seorang protege yang lebih berbakat untuk menggantikannya satu hari nanti.

Malah, anak kelahiran Sabah ini juga mahu menambahkan bilangan penyanyi yang boleh menari serentak, di mana ia masih lagi kurang dalam industri muzik tempatan.

"Cuba fikir, berapa ramai penyanyi 'dance' di Malaysia yang berbakat? Yang popular hanya Stacy sahaja. Justeru itu saya ingin kembalikan konsep tersebut dalam peredaran muzik kita," katanya.

Uji bakat Mentor 6 akan berlangsung bermula di negeri Sabah dan Sarawak iaitu pada 13 Januari depan di Hotel Promenade, Tawau, dan 15 Januari (Hotel Promenade, Kota Kinabalu), 20 Januari (Hotel Imperial, Miri) serta 22 Januari di Hotel Merdeka Palace, Kuching.

Pada bulan Februari pula, uji bakat bersama setiap mentor akan diadakan di Sri Pentas TV3 melibatkan Fauziah Ahmad Daud atau Ogy (4 Februari), Faizal Tahir (5 Februari), Ramlah Ram (11 Februari), Ferhad (12 Februari), Ella (18 Februari) dan Adam AF (19 Februari).

Sumber: www.mstar.com.my

...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...