DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, November 9, 2009

Doaku...

...

Aku juga ingin mengecapi nikmat hidup bahagia di dunia...
Ya Allah Ya Tuhanku
Kau lindungilah hambaMu ini
Hanya Engkau Yang Maha Memahami & Mengetahui
Kasihanilah hambaMu ini...
Kasihanilah anakku...
Kau tunjukkanlah apa yg terbaik buat kami sekeluarga


Sebagai hamba Allah s.w.t. kita hendaklah sentiasa berdoa & berusaha untuk yang terbaik buat diri kita. Apa lagi yang mampu diucapkan selain sabar dalam menempuhi segala yang mendatang.

Alhamdulillah, setiap hari aku cuba melakukan amalan membaca Al-Quran & Surah Yaasin supaya mendapat ketenangan. Aku tunaikan juga Solat Sunah Hajat agar Allah s.w.t. memakbulkan doaku. Aku jugu mendirikan Solat Sunat Istikharah agar diberikan petunjuk & hidayah dariNya.

Mulutku, hatiku & mindaku tidak henti berdoa memohon bantuan daripada Yang Maha Esa.

Ya Allah Ya Tuhanku, pahala Surah Al-Fatihah, Surah Al-Ikhlas & Surah Yaasin yang telah aku bacakan - aku hadiahkan kepada arwah ayahku, datukku, nenekku, moyangku, bapa saudaraku, abang iparku, arwah mak & abah Eija, arwah ngah Khairul & arwah Tuty Mazura. Semoga roh mereka dicucuri rahmat & ditempatkan bersama golongan orang beriman.

Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah segala dosa yang telah aku lakukan, dosa suamiku, dosa kedua ibubapaku, keluargaku & dosa para muslimin & muslimat yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.

Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah segala dosa yang telah aku lakukan terhadap suamiku & ibuku. Aku telah banyak melakukan dosa terhadap mereka. Ampunilah hambaMu ini Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau berikanlah aku kekuatan dalam menempuh dugaanMu. Berikanlah aku hidayahMu. Tunjukkanlah aku jalan yang benar iaitu jalan yang Engkau Redhai. Bimbinglah hambaMu ini & tetapkanlah imanku ini Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau jadikanlah anakku Ain Nur Aisya itu anak yang solehah, cerdik, pandai, sihat & comel. Jadikanlah dia seorang anak yang mendengar kata. Makbulkan doa hambaMu ini Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkanlah urusan kami sekeluarga. Lindungilah kami sekeluarga. Murahkanlah rezeki kami sekeluarga. Kau peliharalah kami sekeluarga. Kau tunjukkanlah apa yang terbaik buat kami sekeluarga.

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau sembuhkanlah segala penyakit yang ada di badanku ini terutamanya penyakit Psoriasis & Thorasic Scoliosis ku ini Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau ambillah nyawaku ini seandainya mati itu lebih baik untukku tetapi kau panjangkanlah usiaku seandainya hidup itu lebih baik untukku.

Ya Allah Ya Tuhanku, aku bersyukur kerana dikurniakan sahabat yang memahami & sudi membantu serta mendoakan kesejahteraanku. Kau rahmatilah semua sahabatku ini. Aku bersyukur kepadaMu Ya Allah kerana engkau telah menemukan aku bersama ***. Semoga perhubungan kami kekal abadi.

Ya Allah Ya Tuhan kami, berikanlah kami kebaikan di dunia & di akhirat, dan jauhkanlah kami dari azab api neraka.

Ameen.

Ikhlas,

Hamba Allah s.w.t.

Be rational rather than emotional !

...

1 comment:

manisz said...

amin ya Rabbal alamin.. semoga Allah permudahkan segala urusan Kak Sue..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...