DEAR VIEWERS

Thank you for visiting my blog.
You may leave your comments & notes. It is much awaited & appreciated. Open your eyes & keep your mouth shut! Please read all entries, then you'll know me & understand my situation. If you feel uncomfortable with the content of my blog, please leave...
I'll write whatever I want!

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, January 30, 2009

My Assistants...

...



Tuesday, after selesai keje2 mendobi, I am continuing my typing work yang x siap2 lagi tu.. Yelah, mcmana lah nak cepat siap - I am not like other people yang tuff. Disebabkan my 'THORASIC SCOLIOSIS' = tulang belakang ku perlu diluruskan on & off. Lama sikit duduk dok menaip, kena stop jap. Luruskan + rebahkan badan. Pastu sambung semula. Itu dah memang kewajiban ku...

Bila buat keje kat rumah ni, I prefer duduk kat bawah je. Feel comfortable. Bila dah buat keje kat bawah ni pulak, sure ada distraction. No. 1 sure lah 'MEOW'. Pantang dia nampak mummy dia ni pegang laptop, terus dok mengendeng. Ngada2 nak dibelai. Bila kena marah kata mummy nak buat keje ni, gi kat kakak, sure dia buat muka monyok + lidah tersentil dia tu. Eeeiii... geram betul dgn si gemuk comel yg manja ni. His port sure menempel kat belakang mummy. Boring of that position, dia beralih pulak kat depan mummy (nyorok belakang screen). Bila dah kat depan ni, mmg meow nak kena marah. Tangannya dok mencapai / menggapai nak kan attention. Hai, mmg distraction betul lah but he's cute!



Aisya dah besar, dia pun faham if mummy buat keje kat rumah, she won't disturb. Tak macam dulu, sure nak numpang main game. Now, kejap2 dia akan tanya, mummy ok? Mummy sakit belakang ke? Kadang2 kena sergah gak - PLEASE DO NOT DISTURB MUMMY! Pastu nak pujuk mummy pandai pulak dia hantar drinks or chocolate to me. So sweet! Camtulah assistant mummy. Ha, pada sapa2 yang ada kids sure dah rasa same experience mcm tu kan? Yang x de anak lagi, sabar ye, your turn will be coming soon. InsyaAllah

ni 2-2 my assistants keletihan...





...

2 comments:

molie said...

"Comeynyee meow ko tuh..bak pinjam sehari leh? hehehe..ko punye sakit still ade lagi ke?? ape2 pun kena jaga bebetul la k..teringat kisah2 lama camne ko kat kelas dulu time pengsan..huhu..kenangan tu tak leh lupe sampai bila ..."

amra said...

Dah besar anak ko nonit.... Hehehe tak pernah tau ko suka kucing...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...